Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
Łukasz Jasiński

Łukasz Jasiński

@violetta

Dzień dobry, a teraz zrobimy podsumowanie całokształtu, oczywiście: na zasadzie - przeszłość, teraźniejszość i przyszłość, bierzemy pod lupę:

- pandemię,

- ograniczenia gospodarcze,

- wojnę hybrydową z Białorusią,

- wojnę na Ukrainie,

- inflację,

- kryzys migracyjny,

- napływ uchodźców,

- kryzys z Unią Europejską,

- kryzys zbożowy,

- brak środków z KPO,

to: wynik partii rządzącej jest niesamowicie bardzo dobry, mam nadzieję, że jak Donald Tusk zostanie premierem - niczego nie zmarnuje, inaczej: będzie to jego koniec i całej jego formacji - Koalicja Obywatelska jak Samoobrona i Liga Polskich Rodzin zostanie raz na zawsze wyrzucona za burtę - na jego miejsce czekają: Trzecia Droga, Lewica, Konfederacja, Bezpartyjni Samorządowcy i Polska Jest Jedna, na zakończenie dodam wysiłek całego Narodu Polskiego:

- pomoc uchodźcom,

- płacenie większych podatków na wojsko,

- likwidacja mafii vatowskiej,

- kredyty na uzbrojenie,

- wzrost aktywności obywatelskiej,

- wzrost aktywności zawodowej,

- wzrost aktywności kulturalnej,

- budowa autostrad i dróg ekspresowych,

- zwiększenie armii,

- bezpieczeństwo

i jak, kochanie? Mogę być analitykiem? Źródła informacji pobieram tylko i wyłącznie z internetu - nie mam telewizora, a gdybym pracował jako analityk w Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego: miałbym dostęp do źródeł opatrzone klauzulą - Tajne, Ściśle Tajne i Tajne Specjalnego Znaczenia - w takiej kolejności.

Łukasz Jasiński 

Łukasz Jasiński

Łukasz Jasiński

@violetta

Dzień dobry, a teraz zrobimy podsumowanie całokształtu, oczywiście: na zasadzie - przeszłość, teraźniejszość i przyszłość, bierzemy pod lupę:

- pandemię,

- ograniczenia gospodarcze,

- wojnę hybrydową z Białorusią,

- wojnę na Ukrainie,

- inflację,

- kryzys migracyjny,

- napływ uchodźców,

- kryzys z Unią Europejską,

- kryzys zbożowy,

- brak środków z KPO,

to: wynik partii rządzącej jest niesamowicie bardzo dobry, mam nadzieję, że jak Donald Tusk zostanie premierem - niczego nie zmarnuje, inaczej: będzie to jego koniec i całej jego formacji - Koalicja Obywatelska jak Samoobrona i Liga Polskich Rodzin zostanie raz na zawsze wyrzucona za burtę - na jego miejsce czekają: Trzecia Droga, Lewica, Konfederacja, Bezpartyjni Samorządowcy i Polska Jest Jedna, na zakończenie dodam wysiłek całego Narodu Polskiego:

- pomoc uchodźcom,

- płacenie większych podatków na wojsko,

- likwidacja mafii vatowskiej,

- kredyty na uzbrojenie,

- wzrost aktywności obywatelskiej,

- wzrost aktywności zawodowej,

- wzrost aktywności kulturalnej,

- budowa autostrad i dróg ekspresowych,

- zwiększenie armii,

- bezpieczeństwo

i jak, kochanie? Mogę być analitykiem? Źródła informacji pobieram tylko i wyłącznie z internetu - nie mam telewizora, a gdybym pracował jako analityk w Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego: miałbym dostęp do źródeł opatrzone klauzulą - Tajne, Ściśle Tajne i Tajne Specjalnego Znaczenia - w takiej kolejności.

Łukasz Jasiński 

• Dodaj nową pozycję...