Annie Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2023 (edytowane) słynny Czerwony Młyn mieli artystów na miazgę nie do przełknięcia sobowtór Celine Dion śpiewa stare covery do kotleta a my wciąż marzymy stłoczeni przy stoliku z lampką szampana Edytowane 17 Stycznia 2023 przez Annie (wyświetl historię edycji) 1
wciornosci Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2023 Bardzo podoba mi się otwarcie wiersza, metafora z młynem i struktura - zawsze trzeci wers jest pointą? To trochę jak trzy haiku? Dobre! Trochę zgrzyta mi fraza "muzyczne covery". Covery są na ogół muzyczne, a obce słowo jakoś tak wytrąca z klimatu. Pokombinowałbym z "nieswoje piosenki"? "obce przeboje"? Co myślisz? 1
Annie Opublikowano 17 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2023 @wciornosci na początku to miało być haiku, ale się trochę rozbudowało :) Masz rację, że muzyczne to trochę wypełniacz. Natomiast Piosenki nie za bardzo mi pasuje - coś pokombinuję. Dzięki za uwagi.
Rekomendowane odpowiedzi