joanna53 Opublikowano 12 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2022 Jak cudowne oblicze Mej Pani jaśniejące na wzgórzu wśród gwiazd błękit nieba odbija się w oczach i roztacza nad Śląskiem swój blask Jakże wielkie jest serce mej Pani przepojona miłością jest twarz przychodzimy do Ciebie z prośbami Ty udzielasz proszącym Swych łask Matko Boska wybrałaś Piekary spośród wiosek osiedli i miast to tu słyniesz swoimi cudami błogosławisz tę ziemię i nas Dzisiaj przypada Święto Matki Bożej Piekarskiej. 4
Jacek_Suchowicz Opublikowano 12 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2022 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. także Gietrzwałd wybrałaś na Warmii aby przestrzec przed wojną swój lud zdemaskować kurierów sprzedajnych czynić cuda od ponad lad stu wczoraj było święto M.B. Gietrzwałdzkiej ps rok chyba 1877 Anglia i Rosja przygotowują się do kolejnej wojny krymskiej. Angole wpadają na pomysł aby Rosjan związać kolejnym powstaniem na ziemiach Polskich. Krążą kurierzy, przygotowania do powstania idą pełną parą. Matka Boska widząc tragiczne skutki tego powstania przekazuje ostrzeżenie. Pozdrawiam Edytowane 12 Września 2022 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji)
joanna53 Opublikowano 12 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2022 Dziękuję za komentarz, bardzo mi się podoba ta strofa, którą dodałeś, pozdrawiam:)
andrew Opublikowano 12 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2022 @joanna53 Pięknie piszesz O NMP Piekarskiej, nie byłem tam, ale wiele o tym sanktuarium słyszałem. Pozdrawiam, + Miłego wieczoru
Rekomendowane odpowiedzi