Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

dzień ostatni

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Duch7millenium Mądrej głowie, dość po słowie.  
    • @Alicja_Wysocka   Plagiat? Jak powiesz rano "jest ładny dzień, a ptaki śpiewają i słońce świeci" na publicznym forum, to też cię oskarżę o plagiat, bo tak mówię codziennie rano widząc błękitne niebo. Ale twoje niebo wygląda na zawsze zachmurzone.   A co do sposobów edycji treści powiem jedynie - dziękuje, że mnie doedukowałaś. Może właśnie - gwoli jeszcze tematu treści - zaczniesz czytać ze zrozumieniem, ponieważ przekaz moich komunikatów - zarówno w samym wierszu, jak i w powyższych komentarzach mija się z twoim pojmowanie tematu. Co, w sumie, w ogóle mnie nie dziwi, bo zamysł za jego treścią jest taki, jakie właśnie ludzkie pojmowanie prawdziwej miłości - NEGATYWNE.
    • Wtargnij czule W mój ogród Zroszony Głodem Twych palców W płatki się zatop Kwiatów rozkwitłych Pod dotykiem  Twych ust odległych Dzielącymi nas ulicami
    • ( Dzień 25.11. jest Międzynarodowym Dniem Ofiar przemocy wobec Kobiet, ustanowionym przez ONZ)   otwierasz mój dzień misko porcelanowa  ze światów gdzie rok ma niedziele  ciało dłonie do trzymania a na spacerach chronimy ślimaki otwierasz i ty pomidorze bezwstydnie pękata czerwona planeto z mięsistym kosmosem wskroś podniebień   wielbię cię popielata ciszo świtu za miękkie podbrzusze dla słów czułych i słodkich przemykanie pomiędzy rękami niesfornych przedmiotów  ciepły deszcz co zdążysz spić z traw zanim czas zmieni scenografię    w jeden dzień któremu zbędny kalendarz  słowa dymiące w magazynku i cień z ciałem   któremu nie w głowie posiłek
    • Ten niepozorny sonet jest buntem wobec ówczesnej konwencji. Sonet angielski odziedziczył po włoskim idealizowanie kobiecej urody w nurcie "dworskiej miłości". I tak się poeci idealizowali w nurcie, że aż Szekspir musiał zaprotestować.     
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...