Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Leszczym

Zamiast po prostu usunąć problem, system „puchnie” od nowych regulacji i procedur, no i wszyscy zapominają, o co chodziło na początku, bo teraz cała energia idzie w zarządzanie samymi ulepszeniami.

Na końcu ulepszony system staje się tak skomplikowany, że generuje nową, jeszcze bardziej „pieską” sytuację. I zabawa zaczyna się od nowa.

Fajna gra słów z tym „psioczeniem” w „pieskiej sytuacji” - niezłe podsumowanie współczesnego korpo-świata i mechanizmów, które próbują naprawić coś tak bardzo, aż to ostatecznie zepsują.:)))

Opublikowano

@Berenika97 Bereniko 97 jestem w teorii zwolennikiem naprawiania. Skuteczności i efektów innymi słowy. Pragmatyki dobrych zmian na lepsze. Ale to w teorii, bo w praktyce ja sam również wielu, oj wielu rzeczy nie umiem naprawić i na własnym podwórku i szerzej. Gdybym umiał, a maglowali i przepytywali, naprawdę nieco aż przesadnie i za długo, to im, którzy są już dawno dałbym i to dałbym za friko odpowiedź. Ale i ja nie umiem, szukam jeszcze, mniej ostatnio, ale szukam ale i ja znaleźć nie mogę niestety ://

Opublikowano

@Leszczym

Ciekawe jest, że teoria naprawiania i praktyka naprawiania to dwa zupełnie różne światy w prawie każdej dziedzinie. 

Oczywiście zgadzam - wiem np. jak naprawiano i ciągle naprawiają "system edukacji w naszym kraju" - tu dopiero jest widoczny ten roźdźwięk! :)))  Pozdrawiam. :)