Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zryw (tytułowy paczwork)

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Szarobury, tylko mnie nie lokuj w tym paczworku. Niektóre frgmn. poleciały w "kąt", trudno, to wina "cytowania" tytułów,
ale, żeby nie było,że nie słucham rad.. zmienię jedno "jak" na "to" i teraz będzie dwa razy "to".
Nie mam sił, by coś jeszcze ruszać, może kiedyś.
Dzięki za czytanie i uwagi.! Pozdrawiam.

• 10 lat później...

@Nata_Kruk Ha, nie mogłam się pochwalić znajomością Twojej wcześniejszej twórczości, więc przy trzecim Zrywie męczyło mnie... co za zlepek, z czego niby... i cofnęłam się tutaj. No i? Wszystko jasne...

Podziwiam, że ze strzępków udało Ci się złożyć sensowną, logiczną całość. Podoba mi się i idę do kolejnego.

Pozdrawiam :)

@Nata_Kruk Dlaczego Niegocin? Sprawdziłem, jezioro na Mazurach. Niedzielna wizyta, więc pewnie co weekend był wypad nad jezioro. Rzeczywiście może się to w końcu znudzić.

To trochę taki wiersz o raju, ale nie utraconym, tylko obiecanym. Widać frustrację, ponieważ się nie udało. Widać jak miało być i co z tych marzeń zostało. 

Bardzo podoba mi się stwierdzenie, że minione chwile dawno spopielały. Ich starość i "dawność" została mocno spotęgowana. 

Widzisz, w wielu kwestiach miewam podobnie jak peel.

Corival ..:) miło, naprawdę miło mi, że chce Ci się cofać... no tak, kolejne liczby mogły.. skusić..

o co tej kobiecie chodziło... :) Mam takie tytuły, że "domalowanie" treści nie stanowiło jakiegoś większego problemu.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

.... bo mam w swoich.. Niedziela nad Niegocinem... to jeden z tytułów, który znalazł się w... zrywie.

... wiesz, też lubię tę frazę.

... :) może i inni miewają podobnie.

Dziękuję za obszerne odniesienie do treści. Doceniam.

Edytowane przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)